Over Mij

Carl Noya

Geboren met een dosis creativiteit loop ik al ruim drie decennia op deze wereld. Nou ja, lopen … sinds ik besmet ben met het wildlife virus ben ik in mijn vrije tijd veelal aan het kruipen en struinen met een camera bij me. Ik heb technische opleidingen gevolgd en zit graag 40 uur in de week op mijn gat om naar een beeldscherm te staren. Geboren en getogen in Nederland, maar Surinaams en Indonesisch bloed.

Carl Noya

Waarom natuurfotografie?

Een vraag die ik mezelf veel heb gesteld bij het uitoefenen van de hobby. Er zijn namelijk vele vormen van fotografie en ik vind het ook leuk om er veel uit te proberen, maar als ik dit in de praktijk mogelijk zou willen maken, dan heb ik veel materiaal, veel geld en veel tijd nodig. Drie dingen die bij mij in ieder geval schaars zijn.

Wat mij het meest fascineert, is het voorrecht dat ik heb, als mens, om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te mogen meemaken en te mogen vastleggen. Het gevoel om dicht bij een wild dier te mogen zijn en te fotograferen, vind ik werkelijk waar een onbeschrijfelijke en magische belevenis. Het is een onweerstaanbare passie geworden. Een soort innerlijke noodzaak om de schoonheid van de natuur aan de wereld te laten zien om onze ogen te openen en ons bewust te maken van wat de natuur ons te bieden heeft … voordat we het vergeten. Het is een fascinerende drijfveer.

Het gereedschap dat ik gebruik bestaat uit materiaal dat veel mogelijk maakt om de hobby te kunnen praktiseren. Ik ben begonnen met de instap spiegelreflexcamera Canon EOS 350D + 18-55mm, maar kwam er al snel achter dat ik meer gereedschap nodig had om de gereedschapskoffer te vullen met meer keuze en mogelijkheden. Zodoende wijzigt de apparatuur zo nu en dan omdat ik steeds kritischer word of gewoonweg omdat ik iets anders wil uitproberen ;-). Hieronder een opsomming van de apparatuur op dit moment.

De Zwarte Dozen (spiegelreflexcamera’s):
  • Canon EOS 1D Mark III
  • Canon EOS 40D
Het Glaswerk (objectieven):
  • Canon EF 17-40mm f/4 L USM
  • Canon EF 28mm f/1.8 USM
  • Canon EF 300mm f/4 L IS USM
  • Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
  • Sigma 150-500mm f/5-6.3 APO DG OS HSM
  • Canon Extender EF 1.4x II (teleconverter)

20150103_Cameratas inhoud_Carl Noya_900pix

Naast het gebruik van een statief (Benro A3580T met balhoofd B1) gaan er in de gereedschapskoffer (rugzak ThinkTank Streetwalker HardDrive) meestal ook accessoires mee zoals geheugenkaarten (CF & SD), een flitser (Canon speedlite 430EX II), grijsverloopfilters (Cokin Z-Pro Serie), een draadontspanner, een regenhoes, extra accu’s en extra draagriemen.

Hopelijk gaan mijn foto’s er steeds beter uit zien en zal er ooit eentje tussen zitten waar onze monden van openvallen van verbazing. En als dit gebeurt, dan streef ik er natuurlijk naar om nog meer van dit soort foto’s te maken!

Ik hou jullie op de hoogte :-)

Carl Noya