Ding-dong.

De bel gaat. Ik doe de deur open en de altijd vriendelijke postbode staat voor mijn neus met een verdacht pakketje. “Is ie nou al geboren?” vraagt hij nieuwsgierig. Onze postbode praat graag en het zou mij dan ook niks verbazen als hij van alles op de hoogte is over het reilen en zeilen van de buurt. Dit keer heeft hij een primeur; met een ongeschoren kop, maar een lach van oor tot oor vertel ik hem het grote nieuws van de dag. Nieuws dat alleen mijn vrouw, de verloskundige en de kraamhulp (en eventueel de achterbuurman …) op dat moment wisten, dus de postbode was de eerste persoon die te horen kreeg dat zojuist mijn zoon geboren was. Zo. De buurt was die dag ook gelijk op de hoogte. Ik lach er nu nog steeds om :-)

De eerste 9 maanden van het jaar ben ik druk bezig geweest met onder andere ‘oosterse vechtsporttechnieken’ en ‘woestijnpolitiek’, oftewel meeveren en rustig afwachten zoals Kluun dit humoristisch omschrijft in zijn boek ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’. Tussendoor is het nog wel gelukt om erop uit te gaan en een paar foto’s in de natuur te maken. De laatste 3 maanden van het jaar daarentegen stonden in het teken van het opwarmen van kruikjes en flesjes, en mijn zoon leren kennen met zijn gezeik, gepoep en gejank. De wereld stond aardig op z’n kop en mijn tijd heb ik vooral besteed aan het zoeken naar speentjes en spuugdoeken 😉

De paar foto’s die ik dit jaar gemaakt heb in de natuur – dus niet alleen van mijn zoon (de lichtsterke lens 28mm f/1.8 is praktisch vastgelijmd aan de camera) – zijn er niet veel, maar ik kan ze wel met trots laten zien in dit kort-maar-krachtig foto jaaroverzicht van 2015. Ondanks dat het heerlijk is om in mijn eentje de natuur in te gaan en bijvoorbeeld lekker rustig te struinen in de duinen, ben ik ook erg blij om dit samen met iemand anders te doen en de momenten te delen. Dankbaar ben ik voor de fotografische wandelingen en avonturen samen met Peter Maris en Bas Breetveld.

Om dit bericht aan te vullen met krakende cijfers, hebben de statistiekenhelpertjes zelfs een jaarrapport voor mij gemaakt waarin staat hoe mijn site het deed in 2015. Zoals het rapporteren van het meest bekeken bericht van het jaar: Nieuwjaarswandeling bij de Wisent. Bezoekers uit 24 (!) landen met Nederland, België en Verenigde Staten als toplanden hebben mij het meeste gevonden via Google en smoeleboek. Met een ruim aantal van 3300 is het blog twee keer zoveel bekeken als vorig jaar. Chapeau!

Naast het blog is de pagina Recente Foto’s ook het meest bezocht. De afgelopen tijd laat deze pagina helaas geen foto’s zien van – je raadt het niet – recente foto’s, dus heb ik de pagina omgedoopt tot Foto Archief waarin ik foto’s laat zien die ik de afgelopen jaren gemaakt heb tijdens mijn belevenissen in de natuur, gesorteerd per jaar vanaf 2012. Op de pagina staat informatie over het meest populairste bericht dat jaar, wat ik gefotografeerd heb en waar ik gefotografeerd heb.

Capture FOTO ARCHIEF 2015

Capture FOTO ARCHIEF 2014

Capture FOTO ARCHIEF 2013

Capture FOTO ARCHIEF 2012

Voor het jaar 2015 geldt:

  • Meest populairste bericht: Nieuwjaarswandeling bij de Wisent.
  • WAT heb ik gefotografeerd: Wisent (Europese bizon), Schotse Hooglander, De Paashaas, IJsvogel, Damhert, Landschappen.
  • WAAR heb ik gefotografeerd: Kennemerduinen, Lentevreugd, Amsterdamse Waterleidingduinen, De Biesbosch.

De hoofdpagina Home is eveneens aangepast om deze wat statischer te maken. De onderdelen Recente Foto en Recente Blog zijn verwijderd en er is plaats gemaakt voor de onderdelen Landschappen, Het grote wild, Het kleine grut, De kracht van zwart-wit, Blog en uiteraard de nieuwe pagina Foto Archief. Het menu rechtsboven en -onder is hier ook op aangepast. Binnenkort de Portfolio pagina’s, de slider op de hoofdpagina en wellicht de zwart-wit pagina ook maar eens aanvullen met nieuw beeldmateriaal. Kom dus gerust zo af en toe even een kijkje nemen zou ik zeggen :-)

Hieronder een print screen van de nieuwe onderdelen op de hoofdpagina.

Capture HOME

De foto’s van het jaar 2015 die meer aandacht mogen krijgen van mij laat ik hieronder zien in een collage. Even wat anders dan ze allemaal apart onder elkaar. En ik vond het eigenlijk wel een leuke uitdaging om te puzzelen met de foto’s en verhoudingen. Een collage die ik zelf groot ga uitprinten en ophangen. De verhalen die bij de foto’s horen kan je uiteraard lezen bij mijn Blog en nog meer foto’s kan je bekijken op de nieuwe pagina Foto Archief 2015.

Fotocollage 2015:

(Klik op de foto om deze groot weer te geven)

Dames en heren, ik bedank jullie voor het volgen van mijn blog en de mooie reacties. Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar en zie jullie weer terug in 2016! Geniet ervan, zo vaak het kan.

Carl